Turistkjøring med Oppdal Safari

Postet av Folldal Trekkhundklubb den 5. Des 2023

Oppdal Safari har kontaktet klubben og søker etter hundekjørere til turistkjøring den kommende sesongen:

Fra januar til april har vi en del turister som ønsker å oppleve moskus. Vanligvis er det fra én til fire personer per tur, noen ganger flere. I nasjonalparken er det i utgangspunktet forbudt med hundespann, men vi som har tillatelse til å drive organisert aktivitet i området har tillatelse til å kjøre etter bestemt trasé. Traseen vi kjører med hundespann går fra Grønbakken til foten av Høgsnyta, ca 7 km én vei, totalt blir det maks 14km på en dag.  Hvis mye nysnø siden sist tur går guiden i forveien med ski så hundene har et spor å følge. 

Vi har mange nasjonaliteter, hovedsakelig fra Europa eller Amerika. Vanligvis er det fotografer som ønsker å fotografere moskus, dvs. de har med sekk med utstyr. 


Både dagsturer og flerdagersturer er vanlig. Prosedyren er da vanligvis ca slik:

- Dagstur: Møtes på Grønbakken i 10-tiden eller etter avtale. Rigger spann og kjører inn. Hundespann venter eller kjører tilbake til Grønbakken mens kundene går siste bit inn til moskusen og bruker tid med de. Hentes på samme sted etter avtale. 

- Flerdagerstur: Møtes på Grønbakken i 10-tiden. Ofte mye utstyr som telt, mat, soveposer, fotoutstyr osv. Kundene kjøres inn til nystuggudalen og blir satt igjen mens hundekjører drar hjem. Hentes en annen dag etter avtale.


Om noen har lyst til å ha dette som en fin sideinntekt er det bare å ta kontakt om det høres interessant ut. Ikke nøl med å ta kontakt om det er spørsmål - vi er svært løsningsorienterte. Vet det er flere enn oss i Oppdal Safari som også er interesserte i hundekjørere om det er aktuelt. 

Med vennlig hilsen/kind regards
Sigbjørn Frengen, Oppdal Safari
Direct number: +47 47907082
Oppdal Safari: +47 986 93 200